by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Emeletes kínáló fa tálcákból és fa gyertyatartókból

PENTART barna és fehér befejező viasz, expressz ragasztó

2023. november 13. - bardoczeva

Óriási népszerűségnek örvendenek az ünnepek táján az emeletes kínálók.Érthető ez persze, hiszen gyönyörűen ki tudjuk állítani rajtuk a legszebb díszeket, a kedvenceket, ahol megfelelő és méltó helyet kaphatnak a kincseink. 

Rengeteg típusa érhető már el a különböző webshopokban, de magunk is elkészíthetjük a saját verziónkat, ehhez csak néhány gyertyatartóra és két tálcára (optimálisan az egyik átmérője kisebb, a másiké nagyobb), valamint egy bútorfogantyúra lesz szükségünk.

_mg_9884_1.JPG

A dekorációk stílusától függ, hogy színre festjük-e az elemeket, de ha ilyen natúr darabokkal kezdjük, akkor a viaszolás is jó megoldás lehet. A pirosas/klasszikus karácsonyi dekorációk a sötétbarna viaszt jobban szeretik, ellenben a fehérrel való "bemosás" a hamvas, havas/jeges témákhoz illik jobban. 

_mg_9836_1.JPG

_mg_9843_1.JPG

_mg_9850_2.JPG

_mg_9856_2.JPG

_mg_9861_1.JPGA barna viaszolás után alapos áttörlés következik, erre jöhet a fehér viasz. Ezt is visszatörölve kapjuk azt a szürkés, "whitewashed" uszadékfa hatást, amit gyakorlatilag bármilyen más fa felületen reprodukálni tudtok ezután. 

_mg_9863_1.JPG

Célszerű összeragasztás előtt felületkezelni az elemeket, sokkal jobban hozzáfértek minden porcikájához, összeragasztva azért már bonyolultabb a feladat. 
Jelen esetben én csak ragasztót használtam, de ez is erősen megfogta a tagokat, aki biztosabbra szeretne menni, használhat fúrót, ebben az esetben célszerű egy erősebb tengely kialakítása. Ehhez minden elemet át kell fúrni középen, majd azon keresztül egymás után felfűzni az elemeket az adott tengelyre.

_mg_9881_1.JPG

_mg_9884_1.JPG

_mg_9887_1.JPG

_mg_9892_1.JPG

_mg_9898_1.JPG

_mg_9903_1.JPG

_mg_9908_1.JPG

Mindenkinek jó munkát és jó vadászatot tálcák és gyertyatartók után az ócskapiacon, aukciós oldalakon, kamrában, pincében vagy padláson!
Látjátok, érdemes ezeket a holmikat újra életre kelteni! 

További hasonló ötletekért érdemes követni a felületeimet: 
instagram: www.instagram.com/pure_design_by_bardoczeva
facebook: www.facebook.com/bardoczeva
tiktok: www.tiktok.com/@pdbybardoczeva

Szeretettel:

alairas_4.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr7818258041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;