by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

2016/17 karácsonyi trendjei, ...

...avagy mit diktál a Frankfurter Messe idén?

2016. augusztus 22. - bardoczeva

A legnagyobb karácsonyi témájú kiállításon, a Christmasworldon, ami amúgy bakancslistás, mert egyszer el kell oda jutnom,minden év januárjában kitalálják a KÖVETKEZŐ év karácsonyi trendjeit, ahogy teszik ezt majd legközelebb 2017. január végén is, Frankfurtban.
Nem gondolom, hogy a trendeket feltétlen követni kell, SŐT...azt meg végképp nem, hogy bárki idegen, trendsetter megmondhatná nekem, hogy a (számomra) legintimebb Ünnepet hogyan kellene megtartanom. Mégis érdekesnek tartom, és meg is nézem minden évben, hogy akkor épp milyennek kellene lennie a dekoromnak, ha annyira up to date akanék lenni, mint amilyen nem vagyok. Elsősorban az érdekel, hogy a megérzéseim, az ösztöneim mennyire súgnak divatos vagy épp elavult ötleteket, vagyis hogy mennyire vagyok trendi.

Mint mindig, most is négy fő vonal van:
1trendek1.jpg., Szürreális labor

Bizarr formák, szintetikus színek és jövőbe mutató ötletek együttese alkotja azt az érdekes hatást, ami valahol a sci-fi (innovatív technológiák) és az ünnepélyesség (hagyományos művészeti és kézműves munkák) között helyezkedik el. Ez a futurisztikus forgatókönyv olyan izgalmas részleteket rejt, mint a mesterséges, már-már "mérgező" színek, izgalmas csillogás, csillám és játék a fényekkel, valamint a rengeteg átlátszó anyag épp úgy mint a hideg árnyalatú kékek és szürkék.

2.,Bohó kincsek

trendek2.jpg

Elbűvölő anyagok, természetes színek és minták, kombinálva a dekorációhoz és a luxushoz fűződő szenvedéllyel, az egyszerűség és a természetesség szeretetével. Ez az irányzat feltűnő virág-, és bimbó motívumokkal, levélmintákkal dolgozik, megidézve az egykori "flower-power" időszakát. A színpaletta is alkalmazkodik ehhez, tök sárga, borsó zöld és cékla párosul érzéki földes árnyalatokkal, mint az agyag, márványkavics és sötét pala.Ezek együttese hangsúlyozza a vidéki élet természetes varázsát.( Ez szerintem netto baromság - a szerk. megjegyz.)

3., Csendes harmóniák

trendek3.jpg

Egyszerű, sima anyagokkal, tiszta felületekkel és neutrális, természetes színekkel ünnepli az egyszerűség szépségét. Nincsen semmi bonyolult vagy merész ebben a stílusban ami elronthatná a könnyed, kellemes hangulatot. Ha ezt az irányt választod, nincs más dolgod, mint a tiszta, természetes árnyalatok közül választani ki a megfelelő színeket, a szürke világos és sötétebb árnyalatitól a zománc fehéren át a meleg árnyalatú mézig és vaníliáig.

4., Játékos lehetőségek

trendek4.jpg

Vintage darabok és retro hangulatú holmik segítenek a modern designt becsempészni a mindennapokba, ezekkel is új szintre emelve a hétköznapokat. Szokatlan minták, motívumok és figurák jellemzik, melyek gyakran nem is állnak közvetlen kapcsolatban a karácsonnyal, illetve a hagyományos dekorok újszerű és szintén szokatlan felhasználási módja segítségével hoz létre újszerű, eredeti hatást. Ami a színeket illeti, a fenyő zöld, a sötét farmer kék, korall és a tejes mandarintól a sötét, homok szürkéig és a sötétbarnáig.

(forrás)

Személyes meglátásom az, hogy idén nem leszek trendi...de emiatt cseppet sem szomorkodom...viszont érdekes látni, hogy mennyire "szélsőségesen" el tudnak távolodni a divatdiktátorok, amikor már egy egész irányzatot annak szentelnek, hogyan ne használd fel a karácsonyi dekorjaid, vagy hogyan használd fel úgy, ahogy amúgy egyáltalán nem kéne vagy nem megszokott.

Kérdezem én, aki amúgy naiv vagyok és ezt vállalom, hogy ha az a vezérlő elv, hogy a dekoráció motívumai nem kapcsolódnak szervesen a karácsonyhoz, honnan tudjuk, hogy most épp Ünnep van? Mitől lesz hangulatunk hozzá, hogy az ehhez hasonló trenddiktálóknak behódolva hagyjuk, hogy elsodorjon az ünnepi hangulat és alaposan bevásároljunk ezekből a díszekből?Vagy ilyesmiken ne is gondolkodjak?

Mindenesetre én továbbra is a hagyományos karácsonyi dekor pártján állok és ennek megfelelően idén felállítjuk majd életem legmagasabb, legszebb, legnagyszabásúbb fáját...mert az idei ünnep luxusa egy három méteres fa lesz, a nagy belmagasságba. Minden rávaló pedig magam teremtek elő.

Ha szeretnél részt venni a ráhangolódásban, gyere és kövess a facebookon, vagy figyeld itt a blogon a "karácsony" taggel ellátott bejegyzéseket! Utóbbiak még elég kevesen vannak, de szépen gyarapszanak majd, azt megígérhetem!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr3711356466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;