by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Fagyos/jeges hatás

Pentart ice effect + snow pen + snow paste

2018. október 23. - bardoczeva

A dob díszek készítése során az utolsó lépés az, amikor a felrakott dekorációkat havas/jeges hatással dolgozom össze. Sokszor van olyan, hogy igazából csak hasonlóak az elemek, ahogy például az is előfordulhat, hogy nem sikerül két ugyanolyan formájú fa gyöngyöt találni. Ezeknél az eseteknél festek is, végül pedig a pasztákat használom.

Az alábbi képen látszik, hogy festenek a dobok, mielőtt az utolsó simítás rájuk kerülne ahhoz képest, hogy milyenek készen:

_mg_2208.JPGA jeges hatás eléréséhez a három legfontosabb anyag, amit használok, a pentart hópaszta, aminek a szemcsemérete élethű havas felületet ad, a hó toll, aminek valamivel kisebb a szemcsemérete, diszkrétebb, finomabb felületet ad, és remekül ki lehet vele tölteni a lyukakat, valamint a jég effekt, ami opál színű pasztának tűnik, ám száradás után jól látszik, hogy irizáló csillám, és opálos kis gömbök vannak benne az igazi, fagyos hatás kedvéért.
_mg_2211.JPG

_mg_2214.JPG

_mg_2216.JPG

A jég effekt pasztával nagyjából egy időben jött ki a szivárvány paszta is. A két anyag közötti különbség szemléltetésére mutatnám az alábbi képeket:

_mg_2217.JPGA "Merry Christmas" feliratos kártyán a szivárvány pasztát látjátok felrakva, surló fényben is, hogy látszódjon, ennek az anyagnak nincsen különösebben textúrája, átlátszóra szárad, csillámok és irizáló fólia darabok vannak benne.

A koszorús képre pedig a jég effektet tettem fel, ugyanolyan vastagon, mint a szivárvány pasztát. Ez egy szemcsés, textúrált felület, opálosan áttetszó, kis golyók adják a jég lényegét és ugyanúgy van benne irizáló csillám, valamint egy kis fólia.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ezek sima, egyszerű, mintás scrapbook kartonok, semmi mást nem csináltam velük, mint lekentem az anyagokkal. 

_mg_2219.JPG

_mg_2221.JPG

Mindkét anyag strapabíró zárást ad, további lakkozást nem igényel, és ha engem kérdeztek, a koszorús kép láttán azonnal kedvencemmé vált az ice effekt.

Most pedig megyek és behavazom a tegnap éjjel készült dobokat is!:)
Remélem, sikerült valamivel közelebb hoznom Hozzátok ezt a néhány alapanyagot, úgy hiszem, hogy a karácsonyi készülődés során nagy hasznotokra lesznek. 
Kiadós kiszerelések, szerintem egy-egy tégely egy szezonra elég.

Ha tetszett az ötlet és szívesen olvasnál hasonlóakat, akkor kérlek, hogy tedd könyvjelzőbe a blogom, kattints a blogposzt alatti KARÁCSONY címkére, vagy a felső menüben a KARÁCSONY menüpontra, illetve gyere és kövess facebookon, ahol naponta frissülő kreatív anyagokkal várlak!

alairas_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr10014317603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;