Hozzávalók:
25 dkg méz
1 cs fűszerkeverék
30 dkg vaj
3 tojás (+1 a díszítéshez)
25 dkg cukor
só
1 kg finomliszt
3 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg mézet 1 csomag mézes fűszerkeverékkel összeforralunk, mellette állva, mert gyorsan forr. Majd a tűzről levéve bele kell keverni 30 dkg vajat és addig kell keverni, míg fel nem olvad.
Közben egy mély tálban 3 tojást 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverünk és beleteszünk annyi finomlisztet, amennyit felvesz, utána belekeverjük a langyosra hűlt mézes-vajas keveréket, majd egy újabb adag lisztet, amibe belekeverünk előtte 3 teáskanál szódabikarbónát.
Innentől gyúrni lehet, még liszt hozzá, még nem ragad, ez összesen általában épp egy kiló.
Javasolt 2-3 órán át pihengtetni a hűtőben, de én ezt általában nem teszem, és így is tökéletes.
Ami a titka, 180 fokon 4(!!!) perc alatt megsül, néhány percet rá lehet húzni, de nem sokat. Így már sütés után is puha.