by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Ha így sütöd a mézeskalácsot, tökéletes lesz...

2022. december 24. - bardoczeva

_mg_2648.JPG

Hozzávalók: 
25 dkg méz
1 cs fűszerkeverék
30 dkg vaj
3 tojás (+1 a díszítéshez) 
25 dkg cukor

1 kg finomliszt
3 teáskanál szódabikarbóna

25 dkg mézet 1 csomag mézes fűszerkeverékkel összeforralunk, mellette állva, mert gyorsan forr. Majd a tűzről levéve bele kell keverni 30 dkg vajat és addig kell keverni, míg fel nem olvad. 

Közben egy mély tálban 3 tojást 25 dkg cukorral és egy csipet sóval habosra keverünk és beleteszünk annyi finomlisztet, amennyit felvesz, utána belekeverjük a langyosra hűlt mézes-vajas keveréket, majd egy újabb adag lisztet, amibe belekeverünk előtte 3 teáskanál szódabikarbónát. 

Innentől gyúrni lehet, még liszt hozzá, még nem ragad, ez összesen általában épp egy kiló. 

Javasolt 2-3 órán át pihengtetni a hűtőben, de én ezt általában nem teszem, és így is tökéletes.
Ami a titka, 180 fokon 4(!!!) perc alatt megsül, néhány percet rá lehet húzni, de nem sokat. Így már sütés után is puha.

_mg_2649.JPG

_mg_2645.JPG

_mg_2651.JPG

_mg_2652.JPG

_mg_2653.JPG

_mg_2654.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr2718009852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;