by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Személyre szabott divat

Pentart textil-, és bőrfestékek

2019. január 28. - bardoczeva

Biztosan sokan ismeritek a pepco üzleteit, így részletes bemutatást nem is eszközölnék az ügyben. Elég annyi, hogy szeretek bemenni, sokszor találok pénztárcabarát átalakításra váró alapokat vagy dekorokat, ám ezúttal a gyerekruhák közé is betévedtem.

Az akciós vállfák között találtam ezt a piszkos rózsaszín, tök jó fazonú pulcsit, amit kemény 400 Ft-ért árultak. Azért tettem fel a képet is, mert enélkül szerintem csomóan el se hinnék, dehát...

_mg_4218.JPG

_mg_4216.JPG

Anna lányom hét és fél évesen elkezdett brutális kiskamasz tüneteket produkálni, baromira csajoskodik, amit én egyébként nagyon élvezek és próbálom kézben tartani a dolgokat.

Ezért szerettem volna valami rá jellemző, "menő" módon személyessé tenni neki a pulcsit, így egy "annás" címkét festettem rá textilfestékkel. Hogy tutira menjek, a feliratot először megszerkesztettem, majd transzferfolyadékkal felraktam az anyagra és végül textilfestékkel kifestettem.

Ezt az anyagot brutál szép árnyalatokban kapni! (A képen csak a töredéke a színskálának, az én kedvenc pasztelljeim...) A kori átfestésénél kérdeztétek, mivel lehetne tartósan átfesteni bőr korit vagy akár bőr cipőt is, ezt a festéket nyugodt szívvel ajánlom ilyen célra!

_mg_4220.JPG
Türelemjáték, de szerintem nagyon megéri!
Lássuk, hogy is kezdtem!

A szöveget wordben szerkesztettem meg, Baskerville Old Face betűtípust használva, ami a word alap betűtípusai között szerepel. A fa házikóknál alkalmazott módon tükrözve kinyomtattam és kimértem a szöveg közepét.

_mg_4221.JPG

_mg_4223.JPGA pulcsit is félbehajtottam hosszában és odaillesztettem, majd rögzítettem a papírt. Betettem a pulóver két rétege közé egy vastagabb papírt, hogy ha esetleg átüt a festék, a pulcsi hátoldalát ne fogja össze.

Amikor fán transzferálok a folyadékkal, akkor általában a levegőben tartva kenem be a minta visszáját, hogy ne fusson szét a felületen a minta, de textilnél mindig először lefixálom és már letéve olajozom meg a hátoldalt. Itt nem baj, ha kicsit erősebben átmegy, sőt.

_mg_4224.JPG

_mg_4225.JPGIgazából, ha magamnak csinálom, biztosan feketével festem ki az egészet, mert annyira mutatós a felirat így is, de szerettem volna kicsit "puhítani" rajta, ezért egy kevéssé "világító" színt, a szürkét használtam a festéshez.

_mg_4226.JPG

_mg_4227.JPGNagyon aprólékos munka, főleg ezzel a három szálas kontúrecsettel, de szerintem olyan babra munka, ami megéri a befektetett időt. Egyrészt olyan feliratot tehetsz fel, amilyen szeretnél, olyan nyelven, ahogyan szeretnéd, másrészt ha vasalással rögzíted, akkor tökéletesen és sokáig meg fog maradni. Lehet, hogy a pulcsi már rég rongyosra kopik, de a festés még tartani fog! ;)

A csavargatás, húzogatás nem árt meg neki, mert megszáradva is rugalmas marad és ennek köszönhetően nem fog megrepedezni, mint ahogy általában sok bolti tud. Emiatt a tulajdonsága miatt ajánlanám akár -egyszerűbb vonalú- cipők átfestéséhez is. 
Jó játék és még csak most kezdem felfedezni magamnak, de az biztos, hogy hamarosan a párnahuzatok is kapnak némi festést!

Annának nagyon tetszik, és elsősorban ez a lényeg. Okos nagylány és nem akartam valami nagyon műanyag, nagyon átlagos feliratot feltenni neki. 

_mg_4232.JPG

_mg_4236.JPG

Már most azon gondolkodom, milyen cuccai vannak, amik foltosak vagy sérültek és amiken sokat lehetne dobni ezzel a festékkel, a javítások után!

Ha tetszett az ötlet és szívesen olvasnál még hasonlóakról, akkor kérlek, tedd könyvjelzőbe a blogom, vagy gyere és kövess facebookon, ahol naponta frissülő tartalmakkal várlak!

alairas_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr2814594060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;