by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Karácsony gyűjtemény itthon

Hubay Éva álma immár valóság

2016. november 14. - bardoczeva

"2010 óta Szentendre sétálóutcájának sárga színű sarokháza titkot rejt.
Olyan ez, mint a forgó-fénylő csodák háza, ahol felcsillan a régmúlt karácsonyok bája.
Az elmúlt négy évben tízezernél is több fajta dísz fordult meg kínálatában, jelenleg is több mint négyezerféle közül választhatnak a látogatók. A díszek a világ minden tájáról érkeznek, a német diótörők mellett jól megférnek a fülöp-szigeteki manók, miközben a cseh és lengyel üveggömbökön megcsillan az orosz faragott Mikulások arca.
Karácsony elteltével, mikor kigyúlnak a fények, a balerinák táncához megszólal az angyali ének. Havazó gömbök és cukorkás díszek, zenélő makettek adják a karácsonyi képet.
Nagyszüleink díszei felejthetetlen hangulatot csalogatnak elő a lelkünkből.
Vannak itt medvék, szarvasok, rókák és mókusok, füstölő vadászok, gombadíszek, erdei hangulat. A vendég lépteit fenyőillat lengi be."

Így köszönti látogatóit a Hubay Ház weboldala.

_dsc9832.JPG

A házba belépve azonnal fantasztikus látvány fogad minket. Az előtér is csurig töltve szépségekkel, csodás kockás fotelek csábítanak klassz kis selfiek készítésére, szerintem komplett családi fotózáshoz is mennyei háttér.

Jobbra fordulva egy csordultig töltött üzlet minden egyes szeglete hívogat, az ember valahogy év közben is úgy érzi, ide be kell mennie.

A terület két fő részre oszlik. Az ajtón belépve jobb kézre esik a múzeum rész, egyenesen pedig az árusító terület.
A jobb kéz felé eső múzeum tárgyai Hubay Éva magángyűjtő munkáját dícsérik, a gyűjtemény az elmúlt 200 év díszeit öleli fel. 
Az előző posztomban, Hrncirik gyűjteményét nézegetve azt éreztem, hogy ez hihetetlen, ámultam, hogy ilyen van? Ennél a gyűjteménynél az a helyzet, hogy csupa olyan díszt sorakoztat fel, amik valami hihetetlen nosztalgiával töltenek el, hiszen nagyon sokunk szüleinél, nagyszüleinél voltak hasonló díszek.

_dsc9825.JPG

_dsc9824.JPG

_dsc9847.JPG

_dsc9845.JPG

_dsc9841.JPG

_dsc9840.JPG

_dsc9839.JPG

_dsc9887.JPG

_dsc9886.JPG

Számos régi dísz van eladó sorban, ezek megvásárlására is van lehetőség, természetesen az exkluzivitásukból adódóan az áruk magasabb az átlagos darabok árainál.

Ha a több, mint 200 képeslapot is végigböngésztük és úgy érezzük, hogy készen állunk belevetni maguknat napjaink dekorációiba, indulás a boltba!

Az alapanyagokat tekintve szinte végtelen a kínálat, üveg, papír, fém, műanyag...ám nagy mértékben megkönnyíti a vásárlók dolgát, hogy "tematikus" rendben találjuk ezeket a díszeket.

 

 

Hatalmas a kínálat például a híres diótörőkből és ballerinákból:

_dsc9882.JPG

_dsc9837.JPG

 Rengeteg féle csillár forma is várja a barokkosabb formák kedvelőit:

_dsc9888.JPG

_dsc9864.JPG

_dsc9865.JPG

_dsc9835.JPG

Az édesszájúaknak is külön szekció áll a rendelkezésére, csupa ínycsiklandó dísszel mindenféle anyagból:

_dsc9853.JPG

_dsc9852.JPG

_dsc9851.JPG

_dsc9848.JPG

A karácsonyi falukhoz is rengeteg házikó és komplett jelenet vár, kiegészítőkkel, fenyőkkel, ahogy kell...ezeken felül pedig az angyalok szerelmeseinek mutatnám, miket láttam...(és ez csak nagyon apró ízelítő):

_dsc9879.JPG

_dsc9856.JPG

_dsc9836.JPG

_dsc9884.JPG

Természetesen nem maradhatnak ki a szarvasok, a kedvencem a gyertyatartó formájú trófea volt:

_dsc9880.JPG

_dsc9881.JPG

_dsc9883.JPG

_dsc9877.JPG

Ha a klasszikus és megszokott figurák már unalmasak, hihetetlen formájú és tematikájú függőket is kínál az üzlet. A star strekes, a pink ruhás tehenes és egyéb extrém díszek mellett a luxus kategóriás szettek is csodálatra méltóak. Az egyes nagyvárosokra jellemző szettek készletben kaphatóak, de vásárolhatunk tematikus brossokat is, amik szerintem remek ajándékok lehetnek karácsony imádó Hölgyeknek:

_dsc9868.JPG

_dsc9875.JPG

_dsc9871.JPG

_dsc9872.JPG

Természetesen nem maradhatnak el a mikulások, manók, hóemberek sem:

_dsc9873.JPG

_dsc9869.JPG

_dsc9870.JPG

_dsc9863.JPG

_dsc9874.JPG

_dsc9866.JPG

A rengeteg dísz között volt néhány kedvencem, haza is jött velem kettő, de az a helyzet, hogy sokkal több mindent tudtam volna választani. Betlehemek, erdei jelenetek, fa házikók, koronák, keresztek... és végtelen a sor. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha van rá módja, keresse fel a helyet és maga győződjön meg róla, hogy nem kell külföldre utaznia, ha különlegességekre vágyik. 

_dsc9878.JPG

_dsc9889.JPG

_dsc9885.JPG

_dsc9890.JPG

_dsc9893.JPG

_dsc9876.JPG

_dsc9858.JPG

_dsc9859.JPG

_dsc9860.JPG

_dsc9862.JPG

_dsc9854.JPG

_dsc9849.JPG

_dsc9846.JPG

Összességében azt gondolom, hogy igazán remek program ez a hely, ha a nagymamám élne, biztosan elvinném magammal a múzeum részbe és kifaggatnám...kíváncsi lennké a családi "dísztár" minden egyes apró momentumára, hogy került hozzájuk, hol vették, milyeneket lehetett kapni...csak sajnos már nem él...így maradnak az albumok és a szakirodalom...

Miért érdemes többször benézni? 
Én a nyár közepén is képes vagyok betérni, ha arra járok. A díszek folyamatosan cserélődnek, változnak. Könnyen előfordulhat, hogy egy korábban kinézett dísz néhány hónap múlva már nem lesz elérhető. Így vettem néhány hónapja a kis fehér tobozt és a mókust is, többek között már azokat sem kapni most.

A Hubay házról már készített a divany.hu is egy remek fotógalériát, érdemes azt is megnézni!

Ha beértek Szentendrére, akkor irány a Fő tér, onnan pedig a Bogdányi utca elején lesz jobb kézre a  Karácsony ház.Ami a nyitvatartást illeti, könnyen megjegyezhető, minden nap 10:00-18:00-ig tart nyitva. Bővebb információkért ajánlom Nektek a honlapot!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr211957621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;