by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Kis fiókos

Pentart dekor paint "FEKETE" + "UMBRA" antik paszta

2017. április 27. - bardoczeva

Ezúttal egy teljesen kezeletlen, nyers, szerintem balsa fa alapot vettem kezelésbe.
Arra gondoltam, hogy a múltkor készült evőeszköztartóhoz igazítom, mert nagyon kellett egy olyan tároló, amiben a vaníliás cukor, a sütőpor meg a pudingporok nagyjából egy helyen lehetnek.

A formát nem akartam túlbonyolítani és azt is tudtam, hogy maradok a fekete-fehér kombinációnál, mert a padlóburkolat sakktábla mintás mettlachi.

img_0033_1.JPG

img_0030_1.JPG

Az elkészítés menete egyezik a fekete polc elkészítésének a menetével, ezért azt nem részletezném.

Egy régi trükk az ilyen kis fiókosokhoz: ha a fiókokat megfordítjuk, akkor a hátlapra kerül a bevágás és az előlap teljes lesz.

A fogantyúkat már megvettem korábban a Flying tiger üzletében, ott egyébként mindig találok valamilyen izgalmas megoldást, a kövirózsás projekt kerámia darabjai is onnan valóak.
Aki nem emlékszik rá, annak egy kis emlékeztető, róluk van szó:

Ha minden igaz, havonta frissül az árukészlet, havonta érdemes lenne benézni és minden bizonnyal így is tennék, ha nem lenne ilyen messze...A magyarországi üzletekről, nyitvatartásról és egyebekről a honlapon tudtok tájékozódni.

De visszatérve az eredeti témához, volt egy kis malőr. Úgy emlékeztem, hogy négy fogantyút vettem anno. Azt csak itthon vettem észre, hogy három címkés volt és egy sima, és közben a fiam az egyik címkést el is játszotta valahova, így alternatív megoldásokat próbálgattam.
Aztán a szerszámos ládából előkerült a hiányzó fogantyú és ezt a mix&match verziót elvetettem.
Az evőeszközösről levettem a címkés fogantyút, felraktam rá a simát, így lett három egyformám.

img_0051_1.JPG

img_0050.JPG

Mivel a konyha még bőven alakítás alatt van és lesz is, szerintem idén év végéig, a végső helyén nem tudom megmutatni, de látszik, hogy jól fog illeszkedni. Az ördög a részletekben rejlik, ahogy mondani szokták, és én igyekszem ezekre a részletekre odafigyelni.

img_0056.JPG

img_0055.JPG

A fiókok belsejét csak simán antik pasztával dörzsöltem be, jó kis öreg hatása van.
A fehér, makulátlan fém fogantyúk szép ellensúlyt alkotnak a kopottas fekete alappal. "Normális" esetben, pontosabban úgy fogalmaznék, hogy ha a megszokott utat követtem volna, akkor kerekebb formájú, antik réz színű verziót használtam volna. Ezek viszonylag könnyen elérhetőek az IKEA-ban, de mégis emellett a modern verzió mellett döntöttem.
Valahogy jobban illik hozzám.

Ha tetszett a megoldás, akkor gyere és kövess facebookon is, ahol naponta frissülő tartalmakkal várlak!
alairas_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr3212459499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2017.04.28. 10:44:57

Bevallom, nekem nem tetszett az evöeszköztartón ez a fogantyú (túl nagynak éreztem), de így, hogy máshol is visszaköszön, biztos, hogy "legalizálja" az evöeszköztartót is! :) Szépek lettek nagyon.

bardoczeva 2017.05.02. 17:39:03

@Nils Holgersonné: aranyos vagy, köszönöm! Aztán azóta lecseréltem a címke nélküli, sima verziójára, ami kisebb egy picit, de igazad van, ez határeset volt. Így együtt azért jobbak.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;