by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

A veszprémi piac

2016. július 23. - bardoczeva

Itt a július vége, augusztus, amikor a legtöbben szabadságra mennek. Sokan a Balatonnál nyaralva jutnak csak a veszprémi piac belátható közelébe és ennek megfelelően sokan érdeklődtök, merre kell menni, hogy érdemes, mire kell figyelni. Ezért gondoltam, hogy megírom ezt a bejegyzést, hátha sokak hasznára válik majd.


Amikor én ideköltöztem, nagyjából hat évvel ezelőtt, egészen más volt még ez a piac is, mint a legtöbb...akkor még nem volt ekkora divatja a régi holmiknak, sokkal könnyebben váltak meg tőle az emberek odaát az osztrákoknál és a németeknél. (Mert azt tudni kell, az áru nagy része onnan érkezik.)

Napjainkra nagyon divatossá vált a shabby és a vintage irányzat, melynek Németországban komoly rajongótábota van, így a kínálat is megváltozott. Amíg évekkel ezelőtt tízezer forintért egy tele töltött csomagtartónyi holmit hoztam haza, válogatott szépségeket, napjainkra, minden túlzás nélkül minimum a duplájára szöktek fel az árak. Amíg évekkel ezelőtt tele volt fehér porcelánnal a piac, mára nem hogy fehér, de bármilyen porcelán már-már ritkaság számba megy. Az elérhető tárgyak nagy része ma már tényleg lom. A szó szoros értelmében. Nem régiség, bár hozzá kell tennem, ezen a piacon igazi régiség nem is nagyon volt...ha meg igen, katasztrófa, hogy milyen drágán. Az igazi régiségek inkább a pesti Bakancsos piac sajátjai.

Ha olyasmi régi bútorokra, kis kiegészítőkre vadászik az ember, amit otthon átalakíthat, kosarakra, konyhafelszerelésre, fa dekorációs kiegészítőkre, polcokra, gyertyatartókra, akkor itt jó helyen jár. Rengeteg gyerekjáték és legfőképp textil vár minden nézelődőt. Gondolom az árusok is rájöttek arra, hogy a törékeny áru helyett sokkal könnyebb a textileket ki-, és bepakolni, ezért az egész piac egy órási turkáló lesz lassan... Viszont még mindig akadnak szép lakástextilek. Akadt már a kezembe bontatlan IKEA függöny, BUTLERS-es vászon abrosz és egyéb nyalánkságok is. De ezeket mind elő kell kotorni, sok türelem és kitartás kell hozzá, hogy az ember eredménnyel járjon.

Az elérhetőségekről.

A piac minden VASÁRNAP nyitva van, kivéve a Karácsonyt. Érdemes arra gondolni, hogy Ünnepnapokon az árusok nem mind jönnek ki, ugyanez áll rossz időre is. Nyári időszakban már fél öttől kipakolnak a legnagyobb eladók, a hőség miatt érdemes 5 körül érkezni. De ez télen is áll, csak hat órára tolódik, még bőven sötét van, amikor már elemlámpával indulnak vadászni a leglelkesebbek. Sokszor volt már úgy, hogy amikor én ötre odaértem, mások már hazafelé indultak.

A piac egyik sajátja, de gondolom nem csak itt, hogy sok árus jár körbe hajnalban, megvesz ezt-azt, hogy aztán a saját placcán tovább adja. Értelemszerűen haszonnal, így mi is jobban járunk, ha "elsőkézből" sikerül választani valamit.

A piacot a Házgyári út 5- szám alatt találja meg a GPS (jó esetben). A mellékelt térképen a piros jelölés maga a piac, a barnák a parkolók. A piros nyilak pedig a két lehajtó lehetőséget jelölik a parkolókba a 8-asról. Látszik a google earth felvételen, hogy a piac mögé is jelöltem parkolót, itt még növényzet fedi, de azóta kipucolták és bal oldalról hátra lehet menni. Minden parkolási lehetőség pénzbe kerül, egyedül bal oldalon az ipartelep bejárata környékén nem kell fizetni, de az kérdéses, hogy mostanában is nyitva áll-e a kapu, rég próbáltam ott megállni. A parkolási díj 500 Ft körül van /1 behajtás. Ha ki kell menned, utána nem vagyok benne biztos, hogy visszaengednek vele.

piac_alap_1.jpg

piac_tavoli.jpg

Minden minden piacon, itt is nagyon ügyeljetek az értékeitekre. Lopták már el a pénzem a tárcámból ezen a piacon, bár volt annyi a tolvajban, hogy a helyi járőrkocsi mellé ledobta a tárcát, így az irataim megkerültek. Soha ne tegyétek a kosárba, vagy a táskába, főleg ne a lábatokhoz, válogatás közben!

Az egyik nagyon finom csemege a lángosos utánfutónál vár, azt ha szeretitek a lángost. kóstoljátok meg, a büfével szemben állva bal oldalon szokott lenni.

Ha kedvet kaptatok, irány a piac. Ha elsőre nem találtok semmit, ne keresedjetek el. Az embernek ki kell ismernie magát ebben a világban, ha újonnan pottyan bele, de már az első alkalommal ki fog derülni, hogy örökre rabjává válik-e az ember.
Az alkudozáshoz néhány tippem megosztottam már ITT, katt, ha úgy érzed, nincs elég önbizalmad hozzá! Ettől az írástól biztos, hogy magabiztosabban vágsz majd bele!

Ha van még kérdésed vagy érdekel, én miket találok a kiruccanásaim alkalmával, gyere és kövess a facebookon!
HA tetszett a bejegyzés és úgy érzed, az ismerőseidnek is használra válna, oszd meg velük a linket!
Jó mulatást és sok szerencsét kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr668909168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;