by bardoczeva

PURE DESIGN

Utolsó kommentek:

bardoczeva 2018.06.18. 21:41:09

@Nils Holgersonné: Szia! Ne haragudj, valamiért nem láttam ezt a kommentet eddig! Én nem vártam sokat, csak két napot a viasz és a lakk között, Itt nem jött fel...Őszintén szólva csak azt tudom elképzelni, hogy nem törölted vissza a barnát teljesen, és nem tudott megtapadni a lakk a felületen. A záró viaszból én csak egy réteget vittem fel, azt is vékonyan és alaposan visszatöröltem színtelennel, hogy tutira visszajöjjön minden felesleg...elvileg ha megcsiszolod, akkor jónak kell lennie. De ha nincsenek már kicsi gyerekeid, akkor bőven jó a viasz is, nem kell feltétlen a lakk rá szerintem! Ha most csinálnám, akkor én se lakkoznék már, lehet le is csiszolom róla idén nyáron, mert sokkal puhább tapintású lenne a viasszal.

Bejegyzés: Az ódon kredenc új élete

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2018.06.18. 14:04:05

szia, még mindig nagyon várom a válaszod, mert másodszorra nem szeretném elrontani. Ahogy feljebb írtam, nekem lejött a lakk (pentart minden), végülis lehúztam/lekapartam, mert már nagyon csúnya volt, ahogy felhólyagosodott. Mivel ebédlöasztal, szívesen lelakkoznám újra, de kicsit tartok töle, hogy megint ugyanez lesz.
Kétszer kentem át a záróviaszt. Te mennyit vártál a viasz és a lakkozás között?

Bejegyzés: Az ódon kredenc új élete

bardoczeva 2018.06.11. 12:08:10

@Gabrina: Szia! Nem, erre már semmilyen egyéb anyag nem kell!

Bejegyzés: Patinás bádog színű fenyőfa H... - hogy mi???

Gabrina 2018.06.09. 14:17:48

Kedves Évi!
Nincs is szükség lakkozásra, vagy viaszolásra ennél a festéknél?
Előre is köszönöm válaszod!
Gabrina

Bejegyzés: Patinás bádog színű fenyőfa H... - hogy mi???

takacsveca93 2018.06.03. 18:17:22

Nagyon szeretem a blogodat, sokat segít. Szeretek kreatívkodni, bár ilyen festéket csakis hobby boltban lehet kapni vagy esetleg ilyen Praktiker hipermarketekben is?
www.ujsagomat.hu/praktiker/

Bejegyzés: A transzferálás három módja

Gabrina 2018.05.24. 07:08:36

Kedves Évi! Nagy segítség számomra minden bejegyzésed. Főleg az ilyen, összefoglaló/összehasonlító írásaid! Köszönet értük!

Egy techinaki észrevétel -ha szabad-:
A telefonon nekem nem úgy jelenik meg az oldal, hogy van bal és jobb oldali kép (hanem egymás alatt vannak a képek).
Máskor, ha teljesen másmilyen képek vannak csatolva, akkor persze simán látszik melyik-melyik! De ennél az írásnál, nem annyira egyértelmű. -és eddig még nem sikerült megfigyelni, hogy pl. amit te bal oldalinak írsz, azt teszi feljebb a "rendszer", vagy fordítva...
Számítógépen nézve, biztosan jó, de a telefonon olvasás esetére, a képek számozása segítene.
Üdv; Gabrina

Bejegyzés: A transzferálás három módja

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2018.05.23. 13:50:05

szia, megcsináltam az asztalt én is pont ilyenre, és a lakk jön fel elég csúnyán, hólyagosodik. Mit rontottam el? (ugyanazokat az anyagokat használtam) Mi a megoldás? le tudom csiszolni a viaszról? vagy húzzam le? (kicsit rágógumiszerüen le tudom húzni ott, ahol feljött)

Bejegyzés: Az ódon kredenc új élete

Via de. Servicio privata 2018.05.15. 14:43:33

A mi hálónk is 3x3 méter, kíváncsi vagyok nagyon, te mit hoztál ki belőle :)

Bejegyzés: Hálószoba képekben

élhetetlen 2018.05.14. 16:22:00

Javítások. Soha nem tanultam varrni, (már nem is fogok), de gyerekkorom óta varrok magamnak, ruhát, nadrágot (nincs zseb, de annyi), zakót, (azon van zseb), télikabátot, bármit, legfeljebb nem szakszerűen varrok el dolgokat a visszáján. Huszonéves voltam, nagyon szép halványsárga loknis szoknya, derékig érő egyenes kis felsővel. Cigiztem, most is cigizek, naná, hogy első héten kiégettem egy elpattanó parázsdarabbal a szoknyát. Nem dobjuk ki. Három rávarrt kis négyzet elrendezve a saját anyagából, egyik takarta a lyukat. Igen, stoppolunk. Más. Mikor saját lakásom lett, el akartam kérni anyától a faragott fakeretes paraszt tükrét. Naná, hogy nem adta, de rendes volt, vett egy másikat otthon a faluban. Több szú percegett benne. Tűrhetetlen. Az első kísérlet az volt, hogy bekentem vastagon valami faápoló pasztával, és bejött. Belefulladtak. Szú nincs, a lyukak ott vannak, de azok csak a patinát adják. A két szélső esztergált disz nem volt egyforma. (elveszett, bedugtak valamit). 20 évembe telt, mire találtam valakit, aki talált valakit, aki a minta után leesztergálta, utána valakit, aki a megfelelő színre pácolta. (Nyilván nem ezzel foglalkoztam 20 évig, csak úgy megemlítettem időnként, hogy jó lenne). Most gyönyörű.

Bejegyzés: Ez a nő fogta a lyukas ruhát és olyat tett vele, hogy nem fogod elhinni...

Mariann69 2018.05.14. 12:36:20

Szívemből szóltál, nagyon jó volt olvasni az írásod! Én is egy "másik generációhoz" tartozom és utálom ezt az állandó rohanást, kapkodást és szenzáció-hajhászást... Hozzád hasonlóan nálam is vannak félretett, varrásra váró darabok, sőt, olyan is, amit már rég kinőtt a tulajdonosa, de "jó lesz még valamire" :), és tényleg. Egy kinőtt farmer lehet, hogy táskaként, hátizsákként születik újjá, egy rövid felső egy hozzáillővel "megtoldva" ismét használható lesz, stb... Ritkán ülök neki varrni, de akkor az olyan jó érzés, hogy ALKOTOK valamit, ami használható!
Én ehhez a rohanáshoz már nem tudok és nem is akarok felzárkózni... legjobban egy falu széli "tanyán" érezném magam, ahol csönd és nyugalom van (meg persze rengeteg munka), ahol nem kell rohanni dolgozni (pedig a nyugdíjig van még jó pár évem) és nyugodtan kisétálhatok a közelbe naplementét, virágos rétet, bogarak fotózni :). De ez már egy másik történet.... :)

Bejegyzés: Ez a nő fogta a lyukas ruhát és olyat tett vele, hogy nem fogod elhinni...

Baán Irén 2018.05.13. 21:08:40

az " imádni fogod " cím tud dilibe kergetni, mint ahogy korábban a " jobb, ha tőlem tudod.." Nem kell rá figyelni... Megvan mindenkinek a saját egyéni stílusa, maradunk annál, szóban és írásban is.

Bejegyzés: Ez a nő fogta a lyukas ruhát és olyat tett vele, hogy nem fogod elhinni...

bardoczeva 2018.03.26. 17:58:33

@Judit Novák: Az, hogy az ember hogyan gondolkodik, nagyban meghatározza azt, ahogyan megéli a vele történő dolgokat. Legyen ez jó vagy rossz, szinte mindegy, az optimista mindenből jól jön ki. A jóból értelemszerűen, de a rosszból is megerősödve, sokat tanulva. Köszönöm kedves soraid! Igen jól estek!

Bejegyzés: Lelki gyakorlat Szécsényben a ferences kolostorban

Judit Novák 2018.03.26. 17:32:58

Kedves Évi! Köszönöm, hogy megoszottad és elovashattam legbensőbb gondolataid. Jó érzés volt elolvasni. Sajnos egyre kevesebb ember gondolkodik hasonlóan. Eddig is sok nehézséget megéltél, de nem tört meg. Megtaláltad azt ami erőt, boldogságot ad. A CSALÁD és a HIT. Igen ezek mind nagy betűvel. Még egyszer köszönöm.

Bejegyzés: Lelki gyakorlat Szécsényben a ferences kolostorban

bardoczeva 2018.03.26. 17:07:09

@MariaMelinda: <3 Jó olvasni, hogy nem vagyok vele egyedül!

Bejegyzés: Lelki gyakorlat Szécsényben a ferences kolostorban

bardoczeva 2018.02.20. 11:17:34

@Gabrina: Kedves Gabrina!
A viasz a lakknál kicsit kényesebb, így azokon a felületeken, amiken esélyes, hogy kiborulhat ital, víz, bármilyen folyadék, és ami zsírcseppes is jó eséllyel lehet, lakkot szoktam használni. Ezt sokkal jobban lehet tisztítani, mert a viaszt néhány tisztítószer feloldja, foltossá válhat.
Viaszt azokon a felületeken használok, amiken nem eszünk például, ezért lett a tálaló munkalapja is viaszolt.
Az étkező asztalt is viaszoltam első körben a barna viasszal, hogy megadja a kívánt színt, de aztán azért a védelem kedvéért lakkoztam is még két rétegben. Amíg kisgyerekeink vannak, így a tuti. Ha nagyobbak lesznek, vagy nincsenek kicsik, akik mindent kiborogatnak, akkor elég már a sima viasz az asztalra is, nem igényel plusz réteget.
Remélem, hogy tudtam segíteni a válaszommal, ha bizonytalan lennél, írjál nyugodtan!

Bejegyzés: Az ódon kredenc új élete

Gabrina 2018.02.18. 22:18:50

Kedves Évi! Nagyon tetszenek így a bútorok, ahogy újraálmodtad őket!
Elárulnád, hogy mi alapján döntöd el, hogy lakk vagy viasz lesz a záró réteg? Illetve, a tölgy befejező viasz után szükséges még további réteg?
Köszönöm, ha válszolsz!

Bejegyzés: Az ódon kredenc új élete

bardoczeva 2018.01.15. 11:29:24

@Nils Holgersonné: Nem, mert nem papír a belseje, hanem ez a fém fólia, mint ami a tartós tejek dobozában is van, egy sima bármilyen nedves törlővel áttörölve lejön róla minden.

Bejegyzés: Ecsetek és szalagok hengerben

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2018.01.15. 10:21:11

nem lesz zsíros az ecset a chipses doboztól?

Bejegyzés: Ecsetek és szalagok hengerben

mammka2 2017.12.22. 18:58:20

Köszi Évi,nem ismertem ezt a könyvet! Én voltam ott sok évvel ezelőtt ,ja,nem,az Herend volt. Nem vagyok nagy porcelán gyűjtő,inkább az értékes könyveket szeretem magam körül tudni..:) Viszont,ami porcelánom van, arról meg szeretem az infókat.
Amit leírtál róla, az most nagyon megfogott,mert évtizedek után felmondtam a munkah.emen és a festést választottam. Nehéz és hosszú döntés volt.
Áldott Karácsonyt kívánok Nektek!

Bejegyzés: Tolvaly Ferenc: A Zsolnay-kód
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;