by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Ecsetek és szalagok hengerben

Dobozok újrahasznosítása scrapbook kartonnal

2018. január 14. - bardoczeva

Az új év a tiszta lap ideje, amikor az ember igyekszik a dolgait rendbe tenni. 
Hogy megvehetnék a boltban ezer tárolót, az nem kérdés, de mennyivel jobb, amikor a háztartásban meglevő holmikat alakítja át az ember!

Igyekezzünk a meglevő lehetőségeinkből kihozni a legtöbbet, legjobbat, hogy harmonikus atmoszférát teremthessünk magunk körül!

Ha egy átlagos, hétköznapi dolgot töltünk meg különleges tartalommal, lélekkel, jelentéssel, nem is fog emlékeztetni egykori önmagára.
Így vettem kézbe ezt a két papír hengert is. Az egyik egy csipszes doboz, átlátszó műanyag fedővel, a másik egy nyers, kraftpapír doboz, amit a fiam már elkezdett kidíszíteni.

A bevonásukhoz egy nagyon látványos Stamperia scrapbook kartont választottam, a rögzítéshez kétoldalú ragasztót és a pentás expressz ragasztót használtam. Ezeken kívül csak egy ollóra volt szükség.

img_9943.jpg

img_9931.jpg

A hengeres palást bevonása az viszonylag egyszerű történet, le kell mérni és méretre kell szabni a téglalapot, mind a négy oldalára két oldalú ragasztót tenni és rögzíteni a helyére, utána korrigálni ollóval, ha szükséges.

Ennél egy fokkal nehezebb, de jobban kontrollálható, ha a henger tetejére, aljára kerül egy-egy két oldalú ragasztó csík. A téglatestet nem az elejénél rögzítjük, hanem egy pár centivel beljebb, így van lehetőség az áthelyezésre, és ha rendben van, ráér az ember ragasztani.

A csipszes doboznál nem kell figyelni arra, hogy illeszkedjenek az elemek, de a papírdobozoknál fenn áll az esély, hogy ha a tető alá is teszünk a kartonból, akkor nem fog már rámenni a teteje. Szerencsére ebben az esetben nem volt ilyen gond, de a biztonság kedvéért a tetőnél alulról nem hajtottam át a peremen a papírt, pedig az igényesebb megoldás lett volna.

img_9946.jpg A méretet érdemes úgy leszabni, hogy kb 1-1.5 cm-rel szélesebb legyen a papír, alul szebb, ha be van hajtva a fedőlap alá a peremnél. 
Ehhez a felragasztás után kb fél centinként a doboz széléig be kell vagdosni és az expressz ragasztóval gondosan rögzíteni a cikkelyeket.
img_9947.jpgMiután behajtogattuk ezeket és fixen a helyükön is maradtak, a dobozt sablonként használva rajzoljuk körbe a papíron, majd a kivágásnál körben kb 1-1.5 mm-rel beljebb vágjuk ki a kört. 
Ezzel azt érjük el, hogy nem lóg túl a lap a peremen, sokkal szebb az átmenet.

img_9938.jpg

img_9936.jpg

Ahogy írtam, a csipszes dobozzal nem volt sok munka, az egyszerűbb történet.
A papírdoboznál pedig az a lényeg, hogy befelé nem hajtottam a kartont, hogy ne szoruljon a teteje, egyébként pedig ugyanaz volt a menet a tetejénél is, mint az aljánál.

Utóbbinál a szalagok papír tartóra kerültek, amiket East India márkájú szalagokkal kaptam anno, egy ebayes rendelés alkalmával. (Egyébként nagyon jó minőségűek, nem drágán, érdemes rákeresni: "east india ribbons".)

img_9954.jpg

img_9953.jpgAlapvetően mindkét alap olyan, hogy simán lehetett volna festeni, vagy transzferálni is, dekupázsolni, bármire alkalmas. Én kizárólag a papír mintája miatt döntöttem így, de ez egy olyan megoldás, ami kezdőknek is garantált sikerélményt ígér.
img_9948.jpgIgyekeztem érthetően leírni a dolgot, és kiemelni az esetleges buktatókat, de ha marad kérdés, akkor írjatok nyugodtan itt, vagy a facebookon is!
Jó munkát kívánok! 
alairas_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr6413574905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2018.01.15. 10:21:11

nem lesz zsíros az ecset a chipses doboztól?

bardoczeva 2018.01.15. 11:29:24

@Nils Holgersonné: Nem, mert nem papír a belseje, hanem ez a fém fólia, mint ami a tartós tejek dobozában is van, egy sima bármilyen nedves törlővel áttörölve lejön róla minden.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;