by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

A Kézzel Készített Karácsony csoport évadzáró bejegyzése 2017.

2017. december 22. - bardoczeva

A célom az, hogy ezzel a bejegyzéssel hagyományt teremtsek. Nem évértékelő ez, hanem valami olyasmi, ami sokak szívében gyújthat lángot, és talán többeknek visszaadja a hitét abban, hogy amit csinál, az jó.

Összegyűjtöttem azokat a csoportban elhangzott és privátban megírt gondolatokat, amik a számomra a legjobban estek.
Név nélkül szeretném idézni őket, mert ebben a kivételes esetben nem fontos, ki mondja, az a fontos, mit mond. Ebben a virtuális világban mind idegenek vagyunk egymásnak és mégis, két módon szoktak reagálni az emberek.

Vagy nagyon őszinték, vagy egyáltalán nem azok. A végletek kiütköznek, vagy dózerként megy át valaki mindenkin vagy ügyel arra, hogy még véletlen se bántson meg másokat.

Számtalan példát láthattunk erre is, arra is a csoportban szeptembertől kezdve és az én számomra érdekes vonal rajzolódott ki így, év végére.
Szeptemberben 90.000 taggal kezdtük az idei évet. Nagyon gyorsan, szinte exponenciálisan nőtt a tagok száma és néhány hét múlva már közel 1000 új embert vettünk fel naponta (!!!).

Úgy vettük észre, hogy sokan nem tudják, milyen közösség ez, ami hosszú évek óta működik, belecsöppentek és még nem ismerték azokat az íratlan szabályokat (a néhány írottat se), amik ezt a társaságot valóban összetartották.

Sokan kihullottak kihullottak menet közben, és sokan velünk maradtak, de én úgy érzem, hogy a néha botrányosan nehéz október-november után decemberre a tagok segítségével sikerült nagyjából visszaállítani a nyugalmat. 

Nem fogom azt hazudni, hogy soha egy pillanatra sem inogtunk meg (admintársaimmal), de szerintem mind éreztük végig, hogy nem szabad ezt feladni, mert alapvetően jó. Ez egy giga nagy család és bár a családias hangulatát kicsit már elveszítette, megpróbálunk újra életet lehelni bele egy másik módszerrel, jövőre.
Egyelőre többet nem mondok, meglátjátok majd szeptember elsején, mi a változás, de az már biztos, hogy LESZ folytatás.
2018. szeptember elsején újra fogja nyitni a kapuit az eredeti Kézzel Készített Karácsonyi csoport!

Most pedig lássuk, hogy mi volt az egész poszt apropója, olvassátok a hozzászólásokat, melegedjetek meg egy kicsit a szeretet tüzénél, így Karácsony előtt..

"KARÁCSONY!

Egy szó, ami számomra maga a varázslat. Varázslat, ha el nem rontjuk, rontják el mások vagy maga az élet. De minden rosszból lehet tanulni. Én is tanultam, nem is akármit. Értékelni.
Értékelni, és ebben a szóban minden benne van.
Hetek óta arra készülünk, hogy "na majd karácsonykor pihenünk/alszunk/boldogok leszünk/lelassulunk stb." Ezek a "na majd"-ok azonban ritkán működnek. Ha előtte négy hetet vagy az egész évet végig rohantunk, nem fog hirtelen menni a mesterséges nyugalom, megállás.

De meg kellene érteni, hogy egy szép csillagos égbolt alkalmasint többet érhet, mint az elmaradt kültéri díszvilágítás, egy az erdőben közösen kötött fenyőágcsokor könnyen pótolhat egy karácsonyfát, és egy őszinte hálaszó vagy egy vers időnként szebb lehet némely ajándéknál is.

A karácsony nem csak a fáról szól, vagy az ajándékról. Mert ha mindezt meg is kapjuk, nem ér semmit, ha nincsen együtt a családod. Mert a család maga az ajándék
Ahogy Böjte Csaba mondta – merjünk ajándékká válni.Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek."


"Sziasztok! így karácsony közeledtével csak annyit szeretnék írni Nektek, hogy köszönöm a sok tanácsot és inspirációt, amit a csoport tagjaitól kaptam. 2 éve a férjem még csak annyit mondott: Minek akarod megcsinálni? Megveszed a boltban azt kész. Idén már többször mondta: Nézd, ugye milyen szép? Képzeld az asszony csinálta  Indítottam 2 éve pár zokni hóemberrel, amire baromi büszke voltam. Mára már több decoupage dolgom van, adventi boxom, épp készülök nekiállni a gömbfámnak, és még fonott textil kopogtatót is fogok csinálni Fantasztikus ez a csoport, és örülök, hogy a tagja lehetek. Mindenkinek nagyon szép napot és jó készülődést kívánok 

Ezekkel a kedves gondolatokkal szeretném megköszönni mindenkinek az aktív részvételt, azt, hogy segítettetek egymást is rendezni, köszönöm Admintársaimnak, így nagy A-val, hogy kitartottak mellettem és az ügy mellett is, pedig nem volt könnyű sokszor, tudom jól.
De a legyőzött nehézségek véleményem szerint közelebb hozzák egymáshoz az embereket, legalábbis azokat, akikben megvan a hajlandóság rá, hogy megértsék a másik felet is, ne csak a saját oldalukra koncentráljanak.

Boldog Karácsonyt kívánunk itt is minden Tagunknak és várunk Titeket szeretettel 2018 szeptember elsejétől!
Szeretettel:
alairas_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr2013518851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;