by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Glett

2016. március 08. - bardoczeva

Amikor megvettük a lakást, már akkor is feltűnt, hogy a tapéta itt-ott el van repedve. Az nyilvánvaló volt már akkor is, hogy nem a tapéta repedt el, hanem alatta a fal, de arra nem számítottunk, ami a tapéta lehúzása után várt. Sok helyen olyan volt a fal, mint a homok, egyszerűen megindult egy-egy helyen és szabályosan omlott... Bár korábban úgy voltam vele, mindent mi szeretnénk megcsinálni, itt elszállt a bátorságom és profi segítséget kértem. Meg is érkezett négy srác és azóta is itt vannak, gyönyörű munkát végeznek.

Amikor beléptem a lakásba ma, azt hittem, hogy nem is ugyanaz a hely...akkora a különbség. Végeztek a gyerekszobával, átjáróval, a nappali is mindjárt kész, és az előszobát pedig teljesen lekaparták már. Szerintem a héten befejezik. A legjobb döntés volt, hogy hozzáértőkre bíztam a rendes alap megteremtését, mert ez lesz rá a garancia, hogy ha tíz év múlva újra festeni kell, nem fog az egész vakolat feljönni a hengerrel.

Okoz némi nehézséget, hogy a fűtőtestek mögött is gyalázatos volt a fal állapota, és a fűtési idénynek meg még nincsen vége. Úgy kellett kiiktatni a fronton levő fűtőtesteket, hogy a házban lakó többi szomszéd észre se vegye.
Ennek pedig az volt a módja, hogy előző este jól felnyomták a kazánt, reggel lezárták, a fűtőtesteket a lakásban kellett leengedni, utána lehetett leszedni őket. Viszont a folytonosságot biztosítani kellett, ezért össze kellett kötni az alsó és felső csövet.
A lakásban levő másik 3 fűtőtest megmaradt, szerintem az elég hőt ad a még esetleg hátra levő hidegebb napokra.

Nagyon úgy néz ki, hogy ősz elején egyedi fűtést kell majd beszerelni, át kell dolgozni az egész rendszert, de muszáj most megcsinálni a dolgokat, hogy be tudjunk költözni, nem akarok addig várni a falak rendberakásával. akkor se, ha akkor az alját esetleg szétvésik majd.
A fűtőtesteket szét kell szedni, mert a legnagyobb kb 250 kiló, valószínűleg anno is a lakásban lett összerakva.
Utána át kell mosni, leellenőrzik nagynyomáson, hogy nem lyukasak-e. Bár akkor már folytak volna..De mindenképp gondosan kell eljárnunk, mert hajlamosak rozsdásodni, ha nincsenek használatban.

img_1566.JPG

img_1567.JPG

img_1569.JPG

img_1570.JPG

img_1571.JPG

img_1573.JPG

img_1576.JPG

img_1574.JPG

Mivel a konyhára most nem lesz pénz, ezért ezt a mosogatószekrényt kell gatyába ráznom valami nagyon okos megoldással. A mosogatót nagyon szeretem, mert zománc (!!!) és olyan jó kis békebeli hangulata van. A terv az, hogy holnap délelőtt elmegyünk a helyi méhbe, hátha találunk valami bútorvázat...vagy fém pultot...talán..végülis több üzem van a közelben, na és a gyár is...;)

Ha szeretnéd követni az átváltozást, gyere a facebookra, mert ott minden új posztról elsőként értesülhetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr258454700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;