by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

A második munkanap...

2016. február 22. - bardoczeva

Három hét ovi és bölcsi kihagyás és betegeskedés után ma reggel elköszöntünk a két gyerektől és elmentünk a lakásba, hogy folytassuk a munkát. Volt kb 4 óránk, amit munkával tudtunk tölteni, ez pedig nekem már nagyon hiányzott.

Ez alatt a négy óra alatt sikerült leszedni a tapétát a leendő gyerekszobában, így előkerültek a meglepik...akinek régi falakkal van dolga, felkészül mindenre...és még így is érhetik meglepetések. Mindenesetre a kihulló kövek a falból, a leeső glett rétegek, laza részek mind le kell, hogy kerüljenek a tégláról. Ezek leverésével nem lehet hibázni, hiszen inkább most, mint miután rendben van már minden...

img_1267.JPG

img_1271.JPGEzen felül sikerült leszedni a tapétát a gyerekszoba és a fürdő közötti átjáróban is, ahová gardrób szekrényt szánunk. Itt a repedések vizuálisan nem annyira zavarnak és nem is annyira érdekelnek, hiszen szekrény fogja takarni.

Levettük az ajtókat, hogy ne legyenek útban és felmérhessem, milyen állapotban vannak.

img_1273.JPG

img_1274.JPG Jellemzően az ablakok alatt, a fűtőtestek mögötti fal van a legeslegrosszabb állapotban, de ezek megjavításával meg kell várnunk, hogy vége legyen a fűtés szezonnak és levehessük őket. Házközponti a fűtés, de nagyon rossz állapotban van, a következő hónapokban ki fog derülni, milyen módon lesz kialakítva az új megoldás. Lehet, hogy mindenki leválik és egyedi megoldások lesznek, és az is lehet, hogy "csak" a központi kazánt cseréli ki a lakóközösség.

img_1276.JPG

img_1278.JPGVan egy kissé hiányos ónémet szekrényünk, amit gatyába kell majd ráznom, ha nem lenne elég dolgom és ezen kívül is még számtalan kisebb bútor. Úgy tervezem, hogy holnap is, holnap után is itt kezdek reggel, mert az csak egy dolog, hogy türelmetlen vagyok, de az is fontos szempont, hogy mielőbb kényelmesen elférhessünk.

img_1280.JPG

img_1281.JPG

Kikerült a kamrából is a polcrendszer, nagyjából egyben és sértetlenül, ugyanezt szeretném visszatenni majd, csak némi rendbetétel ráfér. A háta mögött pedig izgi lyuk, amit szintén vissza kell majd falazni.De előtte gyanítom, hogy ezt is le kell majd verni a tégláig...
Nem baj...inkább most...inkább legyen tökéletes.

img_1282.JPG

Végeredményben a napot jól zártuk. A gyerekszobában, a közlekedőben és a nappali felében lekerült a tapéta, és kiderült, hol lesznek gondok a vakolattal.  A kamrából pedig kikerült a polc és az is jól látszik, ott mi a teendő.

Ez "csak" 4 óra eredménye, de ha minden nap csak ennyit jutok előre, én már maximálisan elégedett leszek!
Szerdán segítséget is kapok, az lesz az igazi!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr108411200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;