by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Ráncolt körpárna elkészítési útmutató

2016. február 09. - bardoczeva
    
Ez a poszt erről a nagyon népszerű formáról fog szólni. Az ilyen jellegű párnák elkészítése nem túlzottan bonyolult, de igényel némi türelmet.
Először is kell hozzá egy kör alakú csipke, középre.
Ez szinte akármilyen méret lehet, az arányok miatt az én kedvenceim a 20 cm és nagyobb átmérőjű darabok.
Ezt a csipkét aztán alaposan kivasalom, formára igazítom és kézzel felöltögetem egy viszonylag masszív filcre. Ha ez megvan, körbevágom, kb 2 mm-re a csipke szélétől, hogy maradjon helyen felvarrni majd.
Ezzel a középen levő dísz el is készült.
A párna testéhez kelleni fog egy 140 cm hosszú, 35 cm széles anyag. Praktikusan ez a hossz a végekhez van igazítva, de ez is rugalmasan kezelhető, ha valaki kevesebb vagy több ráncra vágyik.
Az első lépés, hogy az egyik 140 cm-es oldalt végig kb 1-1.5 cm szélesen beszegem, ebbe húzom majd a szalagot a végén, tehát jó, ha nem túl szűk.
A másik hosszú oldal marad érintetlenül.
Ha a szegés megvan, akkor az anyagot a visszájára fordítva félbehajtom és a rövidebb oldalakat egymásra téve levarrom.
    


A jobb fenti képen látható állapothoz hasonlót kellene kapni. Megvan?
Ha megvan, az érintetlen hosszú oldalt végig kell fércelni és összehúzni, majd alaposan elcsomózni. Kaptunk egy nagy "sapkát".
A behúzott részt középre helyezve hímző keretbe szoktam tenni az anyagot ilyenkor, hogy elrendezhessem és amíg össze nem varrom, fixálhassam a ráncolást.
Ráillesztem a csipke díszt és kézzel körbevarrom ügyelve rá, hogy középen maradjon a dísz.

    


Ha ezzel is megvagyunk, a neheze megvan.
A teendő már csak annyi, hogy a szalagházba behúzzuk a szalagot. Én csak simán kivágom a két végét, befűzök egy erős szalagot, és azzal összehúzom, majd masnira kötöm a hátoldalt.

A belseje is teljesen egyszerű, egy kb 50 cm átmérőjű kör kell hozzá, pontosabban kettő. Ezeket összevarrom, kifordítom, kitömöm és bevarrom a rést.
Voilá, kész!

Ha maradt kérdés, izgatottan várom a facebook oldalamon, ahol naponta frissülő tartalmakkal találkozhatsz, ha velünk tartasz!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr128372352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;