by bardoczeva

PURE DESIGN

PURE DESIGN

Textil virág elkészítési útmutató

2016. február 07. - bardoczeva

Hamarosan érkezik a tavasz. Szeretjük,ugye?
Hogy segítsek kicsit megidézni, készítettem egy kis útmutatót arról, én hogyan szoktam ezeket a textil virágokat készíteni.

Alapvetően túl sok minden nem kell hozzá, csak türelem...abból viszont sok...és némi műselyem bélésanyag, esetleg voile vagy organza, bár utóbbiak áttetszőek.
Nagyon fontos, hogy az anyag műszálas legyen és ne természetes, mert az nem olvad, hanem meggyullad és megfeketedik.


    



Alapvetően én szirmonként rakok össze minden virágot, és a szirmok mind szabálytalan alakúak. Ha meg kéne mondanom, milyen a forma, leginkább a "lekerekített szív" kifejezést használnám. Nincsen két egyforma méretű sem. A kisebbekkel kezdem, ezek adják majd a közepét, és kifelé egyre nőnek a szirmok, ahogyan az igazi virágokon is.

    


A szirmokat körbevágás után a láng fölé (mellé) tartom és határozott mozdulatokkal forgatom, hogy viszonylag egyformán olvadjon mindenhol. Az olvadással jár, hogy elkezd kunkorodni valamelyik irányba (előre én sem tudom soha, hogy felfelé, vagy lefelé fog), de utána már következetesen arra megy általában.

Ha megvannak a szirmok, egy tenyérnyi virághoz kb 50-60 a minimum, hogy szép tömött legyen, akkor el kell kezdeni összeállítani a virágfejet.
Ehhez a legkisebb szirmot összetekerem, mint egy palacsintát, és összeöltöm az alját. Így építgetem rá a többit, ügyelve arra, hogy mindig egy kis átfedéssel dolgozzak, mint a téglakötés.

Ha szeretnéd egy kicsit érdekesebbé tenni, akkor lehet hozzáépíteni a rojtos anyagokat, ugyanúgy csak körbe kell tekerni az adott helyen és le kell varrni a tövében néhány öltéssel. Folyamatos igazgatásra, formálásra van szükség, eleinte nem biztos, hogy könnyen fog menni, de a második virág már klasszisokkal jobban fog sikerülni! Becsszó!

    

 

Lássuk, hogyan oldd meg a hátoldalát...
A hátsó, alsó rojt is ugyanúgy készült, mint a belső, bár az muszlin anyag, ez meg ugyanaz a műselyem csak más színben.
Kell egy kb 6 cm széles csík, tépni kell...nem vágni. Utána kicsit meg kell tépkedni, csiszolóval vagy bármilyen reszelővel. Félbe hajtani és felráncolni a hajtásnál. Így dupla lesz.Szebb, tömöttebb.

    



Az összehúzás után nem kell még összevarrni, mert ahogy a szirmokat illesztgettem, lett egy kis bogyó alul, remekül el lehet így tüntetni. A ráncolt anyagot a bogyó KÖRÉ öltögetem fel, nem rá, akkor csak még nagyobb bumszli lenne ott.
Ezek után filcből kört vágok, és egy sima biztosító tűvel megoldom a felrakást.A kört körbe öltögetem, szebbnek látom úgy.

    


Simán masnira kötöm a gyűrt szalagot, jó nagy fülű masnira és oda öltöm azt is, ahol a ráncolt anyag a legvékonyabb, ahol hiányzik egy kis "anyag". A kör alakú filcet egész egyszerűen ragasztópisztollyal ragasztom fel. Jó alaposan.

    


Vágjatok bele! Kell egy kis idő, mire kitapasztaljátok, ha még soha nem csináltátok, de viszonylag hamar menni fog! Ne adjátok fel! Utána már bármilyen színben és méretben olyan virágotok lehet, amilyet csak szeretnétek!
Jó munkát, ha kérdés van, ITT megtaláltok!

A bejegyzés trackback címe:

https://bardoczeva.blog.hu/api/trackback/id/tr278368914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
background-repeat: no-repeat; background-attachment: fixed;